Friday, 12 July 2013

Weekend vs Organizing

Salam & Hye
Selamat berhujung minggu, minggu ni saya cuti hari Sabtu dan Ahad. Oleh kerana bulan Puasa. Saya tak perlu memasak waktu tengah hari yeayyyy... So lepas siap semua kerja rumah, takde ape nak buat. So saya susun atur semula Kitchen Cabinet saya. Sebenarnya susun atur tu dah ok bagi saya. Cuma nak buat perubahan sikit, meh kita cuci mata dengan gambar-gambar kat bawah ni
Ini keseluruhan rupa kitchen Cabinet saya. Meh kita melawat apa yang saya simpan dalam nih

Ruang yang atas sekali ni, saya letakkan semua koleksi Mug, Gelas dan Teko. Kesemuanya warna Favourite saya pink & putih. Kebanyakkan mug saya bertemakan Cupcake ( dah kata Saiko Cupcake kan?? hehe )
 Ruang bawah Kabinet ni, Saya letakkan semua koleksi periuk, mangkuk dan Tray ( yang ni hadiah drp En Husband =) 
Dalam laci pertama ni saya simpan koleksi sudu dan garfu, hadiah daripada mak saya masa saya mula-mula nak pindah ( Thanks Mak, I lebiu ) Senduk dan copstick
Laci ke dua menempatkan mangkuk-mangkuk.
Kabinet ke dua ni, saya letakkan Rice cooker, Water heater dan koleksi cawan yang selalu kami gunakan.
Ruang ni, paling penting. Kat sini lah saya simpan koleksi pinggan, mangkuk dan Tray.Ye, saya ada satu set pinggan je, setakat ni memang cukuplah kalau dua-dua Family kami datang bertandang. Tak perlu banyak sangat stok pinggan, takde tempat nak simpan nanti hehe. Saya suka semua pinggan saya seragam, Saya beli set pinggan ni sebelum saya kawin lagi, saya sukakan English Cottage, so pinggan saya pun, haruslah nak ala-ala henglish hehe
Ruang ni adalah ruang tall Cabinet, ruang yang atas sekali saya simpan koleksi Jug, Bread toasted, Dry Blender, Teapot, Cawan dan piringnya.
Ruang ke dua tall cabinet pula menempatkan rumah Tupperware dan Tipuware.
Ruang yang ke tiga pula menempatkan koleksi mangkuk-mangkuk saya.
Dan ini adalah ruang terakhir, saya simpan koleksi mangkuk-mangkuk jernih ( hadiah kawin ) dan Aluminium foil dan Plastic wrap. Ok, sekian saja buat masa ni, ni je perubahan yang saya buat. Nampak kemas sikit ( bagi saya lah ) Senang nak cari kalau ruang Kabinet kita kemas, lagipun sedap sikit mata memandang ( Senyum lebar ) hehe. Anyway, till then xoxo

8 comments:

  1. wow! kemas giler kot!!! rajin betul nih...
    semua tersusun! i like! - gosok2 mata jap-

    ulang2 tgk pic...kemas dan teratur!

    like...like...like...

    ReplyDelete
  2. mmg brg ain sikit je ek? almari sy mcm2 jenis brg ada...senduk sudip je mcm2 jenis...tak seragam..nk susun pun susah...part laci sudu garpu tu mmg admire la! mmg sudip2 semua yg ada ni je ke? ke ada simpan tempat lain? mode kagum ni! =)

    ReplyDelete
  3. Fizah: kat laci tu, saya simpan sudu, garfu etc jer.. senduk sudip semua saya simpan kat kabinet bawah meja masak dan ada separuh sudip kayu saya letak atas meja masak. Nanti saya update entri tmp simpan sudip & periuk yang slalu sy guna.

    ReplyDelete
  4. assalam ain, awak beli mane kitchen cabinet tu? cantik!

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.