Wednesday, 21 September 2016

My Bookshelf ( Part II )

Assalam & hye,
Entry sebelum ni ( sini  ) Saya ada janji nak bagi close up gambar Bookshelf saya kan, now saya tunaikan janji. So meh kita tinjau sesama
First Shelf, my Harry Potter series.
Simple decoration for second Shelf
Third Shelf, Stephanie Meyer Series, EL James, Suzanne Collin dan Casandra Clair series.
P/s My 2nd favourite shelf huhu
Yang last sekali random book dan Sophie Kinsella series. Rasanya tu aje, till then xoxo

Sunday, 18 September 2016

My Bookshelf

Assalam & hye,
Entry sebelum ni, saya ada cakap nak review bookshelf saya kan, so meh kita tinjau apa yang ada kat situ.
Bookshelf saya beli dari IKEA. Harganya bawah RM100 kalau tak silap saya. Suka sangat rak buku ni pasal ada 5 space yang sesuai lah nak letak buku-buku simpanan saya. Saya tak ada banyak koleksi buku, hanya beberapa tajuk yang saya suka dan beli mengikut siri. Sebelum ni pun banyak yang rompong huhu sebab nak tunggu Big Bad Wolf pasal buku kat sana murah-murah. Tapi bebaru ni saya sempat ke Viva home mall kot namanya kat jalan Loke Yew. Ada Book Exhibition, murah giler uolss RM5 je untuk sebuah buku, buku-bukunya tebal dan tajuk pun best. Memang super duper berbaloi lah. I is suka..... so sempatlah grab beberapa buku yang menarik.
Tarraaaa... sekejap je dah penuh huhu. Sorry ada satu gambar je, next time saya amek gambar satu persatu rak ok. Untuk first Shelf of course my collection of Harry Potter. Saya ada semua series dan terselit satu buku The Casual Vacancy dari J.K Rowling. Second Shelf untuk decoration jer. Third Shelf saya simpan koleksi Twilight, The Host dan The short second life of Bree Tanner dari Stephanie Meyer. Fifty shades of Grey, Fifty shades of darker dan Fifty shades of freed dari EL James. The Hunger Games, Catching Fire dan Mockingjay dari Suzanne Collins dan Clockwork Angel,Clockwork Prince dan Clockwork Princess dari Casamdra Claire. Next Shelf ada random book dan ada satu set Shopaholic series. Saya ada simpan semua koleksi buku Shopaholics dari buku first The confession of a shopaholics, Shopaholics takes Manhattan, Shopaholics ties the knot, Shopaholics and sister, Shopaholics and Baby, Mini Shopaholics, Shopaholic to the star dan latest Shopaholic to the rescue. Last shelf pun random books, ada macam-macam tajuk yang saya lupa huhu tapi ada Isaac Marion, Warm Bodies, Bloodlines, Golden Lily, Maze Runner, The Devil wears Prada, Beautiful Creatures dan pelbagai buku lagi, tak larat nak taip huhu. Anyway next entry saya shared satu persatu shelf tu ya. Till then xoxo

Wednesday, 14 September 2016

Bookshelf Decor Idea










Assalam & hye,
Saya sukaaaaa sangat dengan susunan buku-buku kat gambar-gambar ni. boleh jadi sumber inspirasi untuk organized lemari buku kat rumah. Tapi sebelum tu, nak kena tambah sikit koleksi buku. Dah google beberapa tajuk yang best untuk dijadikan koleksi antanya The Selection series, Cinder series, Clockwork Angel series, Miss Peregrine's series and etc. Tak sabar nak collect semua series tu. Bebaru ni ade tambah koleksi Harry Potter iaitu Harry Potter and the curse child. Baru baca separuh buku, tak sabar nak habiskan. Anyway, saya ada buat organized untuk lemari buku kat rumah, nanti dah siap, saya share ya. Till then xoxo

Monday, 8 August 2016

Depan Manis macam gula.....

Assalam & hye
Pernah tak korang rasa down bila dengar kawan or adik beradik or sesapa lah bercakap pasal korang di belakang???? Means benda tak baik la, then bila orang yang dengar tak selidik dulu then serang korang, mesti rasa down sangat kan?? Tak tanya dulu, tak siasat. Bulat-bulat percaya kata orang dan Judge kita macam dia Malaikat. Depan manis sangat tapi kat belakang macam duri dalam daging. Lepas kita dapat tahu dia cakap macam-macam yang menyakitkan, boleh pulak pura-pura nak buat baik dengan kita. Saya bukan jenis talam dua muka so saya tak boleh nak hipokrit nak bermuka manis dengan dia. Saya jenis susah rasa tak suka kat someone, tapi kalau dah betul-betul tak suka memang tak kan suka sampai bila-bila. Urmmmmm.......

Thursday, 4 August 2016

BookShelve Idea


Assalam & hye...
Oleh kerana rak buku kat rumah masih lagi rompong. Nak kena cari lebih buku lagi tapi nak tunggu serigala besar jahat Disember ni. Pasal time BBW je dapat buku murah-murah dan jauh lebih berbaloi dari beli kat bookstore T.T. So mohon bertabah buat masa ni. Jumpa page kat BW gambar bookshelve nih. Terus terpikat n jatuh hati....


Wednesday, 3 August 2016

Independent


Assalam & hye...
Setelah hampir 12 tahun ada lesen kereta tapi jarang..... jarang or tak pernah langsung pegang kereta sejak kahwin. Now kene independent memandangkan incik Usben dah tak kerja kat UKM lagi dan dapat kerja lain di KL dengan masa kerja yang berbeza dengan saya, so nak taknak terpaksalah berdikari sendiri T.T tak boleh harap orang lain dah.Mujur ada Ayah yang sangat memahami, sanggup korbankan kereta kesayangan bagi anak pinjam sebab anak tak pandai bawak kereta Manual. Thank you Ayah....kena biasakan diri dengan steering balik. Rasa macam baru ambik P hahaha and setiap pagi pergi lewat sikit dalam pukul 8.30 sebab kat kajang ni tak banyak sangat kenderaan kat jalan waktu ni T.T.  Belajar parking kereta sebab memang dari dulu failed, dua hari mintak ihsan officemate tolong parking kan huhu tapi Alhamdulillah hari ni berjaya parking sendiri berkat semalaman tengok youtube cara parking T.T, anyway walaupun senget sikit tapi janji masuk kotak muahahahaha ok la kan at least ade achievement huhu.
Till then xoxo

Monday, 25 July 2016

Shopaholic Series


Assalam & hye,
Bagi yang kenal saya, tahu sangat saya suka membaca. Antara koleksi kesayangan adalah karya Sophie Kinsella. First time baca terus jatuh cinta huhu.

Setakat ni dah kumpul 7 buah buku Shopaholic series dan dah baca berulang kali. Semalam berkesempatan tambah satu lagi koleksi Shopaholic series ni.
weeeee.... Shopaholic to the rescue. Tak sabar nak balik kerja dan baca. Hopefully best macam sebelum2 ni. Till then xoxo