Sunday, 30 October 2016

Living Rooms, Spices & Cupcake Kitchen

 Assalam & hye,
Happy weekend korang.. errrr... walaupun arini dah kembali bekerja T.T Nak cerita pasal weekend lepas. Sempat merayap ke Ikea. Niat nak cari insert shelf ni kat Ikea.

Nak reorganized semula ruang spices kat rumah tu. Rasanya dah ubah 2-3 kali tapi still rasa tak kemas ruang tu. Saya berkenan dengan Idea susun atur rempah ni, so niatnya nak buat lebih kurang macam ni.

Saya nak beli satu insert shelf size besar, satu lagi size yang kecil. Tapi size yang besar dekat Ikea Cheras dah sold out. So nak tak nak ambik satu je size kecil T.T Balik tu tak sabar-sabar terus kemas semula.
Ni untuk sementara je, nanti nak cari jugak size yang besar tu nak buat dua tingkat mihmihmih. Beli juga bekas samla tu, masa Shahrul tanya "nak buat ape beli lagi bekas tu?" Laju-laju saya jawab adelah nak simpan barang walaupun saya sebenarnya takde plan pun nak simpan apa hoho. Bila lalu je Bahagian Storage ni, nampak ada bekas samla yang banyak, terus sambar satu sebab suka sangat boleh simpan macam-macam benda dan nampak kemas. Balik dari Ikea kemas-kemas dalam pantry terjumpa rempah ratus dalam packet, lebihan buat nasi tomato minggu lepas. Terus simpan dalam Samla ni, huhu nasib baik sempat sambar bekas tu. Nanti saya kongsikan susunan baru lepas saya berjaya dapatkan Shelf yang besar sikit tu.
Anyway Shahrul bila ke Ikea mula lah, lalu je bahagian lampu, dia pun nak shopping lampu hoho nak ganti floor lamp lama tu. Dia dah lama sangat berkenan Floor Lamp Astrid nih.
So dah alang-alang ke Ikea sambar terus lampu ni dan Carpet bulu-bulu itewwww.
Maka hasilnya seperti di bawah huhu
nanti ingat nak cari frame baru gantikan frame bunga-bunga tu. Maybe nak cari frame hitam putih
something macam ni
kat Kaison rasanya banyak frame camni huhu. Lastly, yang ini bukan Ikea punya tapi nak shared jugak huhu bebaru ni ada beli runner cupcake comel tu huhu. Tengok dekat FB ade orang jual runner tu, laju-laju pm dia. Harga dalam RM30++ campur postage, so ape lagi terus sambar seketoi. Suka sangat sebab masih lagi kekal setia dengan tema cupcake kitchen hoho. Nanti kalau ada rezeki nak tukar langsir dapur tu. Dah dekat 3 tahun asik pasang, basuh pasang balik langsir yang sama dan op coz nak cari kain cotton Cupcake.
Till then xoxo

1 comment:

  1. Hal yang tidak pernah terbayankan kini jadi kenyataan kepada keluargaku,,,kusus untuk AKI SANTOJOYO kami ucapkan banyak terimakasih yang sebesar-besarnya kepada aki. karena berkat bantuannya alhamdulillah keluarga kami bisa lepas dari hutang dan masalah, karena nomor “GAIB” untuk pasang togel, hasil ritual AKI SANTOJOYO memang benar-bener merubah nasib kami hanya sekejap,dan disitulah aku berkesempatan kumpulkan uang untuk buka usaha kembali,karena rumah juga sudah disita bank,,warung makan juga sudah bangkrut,,tapi itu semua aku masih tetap bertahan hidup dengan anak istriku,,walau cuma ngontrak tapi aku tetap bersabar dan akhirnya AKI SANTOJOYO lah yang bisa merubah nasib kami..maka dari itu AKI SANTOJOYO orang paling bersejarah di keluargaku…!!!jadi kepada teman-teman yang di lilit hutang dan ingin merubah nasib seperti saya silahkan hub AKI SANTOJOYO di nomor: 085211599919 atau silahkan KLIK DISINI dan dengan penuh harapan yakin dan percaya insya allah apa yang anda ingingkan pasti tercapai.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.