Thursday, 25 June 2015

"Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2015"

Assalamualaikum & hye
Tadi terbaca kat Fb and BW ade giveaway dari nile.com.my , macam menarik je. Saya kalo suruh shopping memang excited gile huhu so ape lagi haruslah join mane la tau kan ade rezeki, dapat Shopping raya huhu bestnye, kalau korang nak try boleh pergi kat link kat bawah ni
  • Kena buat satu entry. Tajuk entry "Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2015"
  • Dan daripada link tersebut, pilih 5 items daripada “Jualan Raya Meletop 2015” yang korang nak sangat-sangat daripada nile.com.my

anyway, apa yang saya nak sesangat dari nile.com.my ni adalah:


Product: Mix Color Hoodies
Price Meletop: RM21.90
Date: 07/07/2015
Time start: 4.00pm 
Quantity: 150 pieces

Product: Lady Jacket/Suit
Price Meletop: RM13.90
Date: 29/06/2015
Time: start 11.00am 
Quantity: 200 pieces

Product: Men Long Sleeve Shirt
Price Meletop: RM14.90
Date: 30/06/2015
Time: start: 4.00pm 
Quantity: 200 pieces



Price Meletop: RM11.50
Date: 01/07/2015
Time: start: 4.00pm
Quantity: 100 pairs

Product: Cardigan/Sweater
Price Meletop: RM9.90
Date: 29/06/2015
Time: start 4.00pm
Quantity: 200 pieces
Ok tu semua item yang saya nak sesangat dari nile.com.my amin... hopefully ade rezeki kali ni huhu and  kalo da siap boleh emel teros ke give_away@nile.com.my berserta dengan detail dan tajuk :

Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015

Link blog :
Nama penuh : 
No. telefon :

Tarikh tutop penyertaan ialah 14 Julai 2015 dan boleh check result kat LINK ni. Wish me Good Luck Guys till then xoxo























Tema Baju Raya Yang Berubah

Assalamualaikum & Hye
Diam tak diam harini dah hari ke 9 kita berpuasa, sekejap je masa berlalu. Sebelum ni saya ade cakap kan, tema warna baju raya tahun ni nak warna mint green, emmmmm saya dah beli pun baju tu, tapi oleh kerana dah ade orang yang suke copy cat nak warna tu jugak time raya ni, eh.. tak tak...FYI dia dah siap beli pun pastu bagitahu saya yang dia pun beli baju raya warna nak dekat-dekat sama dengan baju saya =_= So dengan rasminya saya tukar tema baju raya tahun ni dari mint green kepada Emerald Green. Nasib baik saya tak beli baju Shahrul lagi, ade hikmah disebaliknya hoho T.T takpelah mint green kite pakai next year je ( ayat sedapkan ati ptffff... ) Baju raya warna Emerald Green tu saya dah beli kat Poplook, tengah tunggu Incik Poslaju hantar je, baju Melayu Shahrul pulak tahun ni beli dah siap je, warna Emerald Green jugak. Patut lah berat je hati nak beli kain ela warna mint untuk Shahrul haritu, ade hikmah rupenye huhu Bukan lah saya ni gelabah sangat tak bagi orang tu nak warna sama ngan saya tapi....... macam pelik lak padahal sebelum raya lagi saya dah bagitahu dia, yang saya nak warna Mint Green untuk tahun ni but why on earth dia pun beli baju yang warnanya seakan-akan Mint Green haha Tak paham betul saya??? Takpelah saya mengalah je, saya carik warna lain, but this time saya tak bagitahu dia, jahat tak??? hihihihi... one of my best friends cakap lepas ni kalau nak beli apa-apa jangan bagitahu orang tu supaya kite tak sakit hati kalau esok lusa dia beli benda yang exactly sama dengan kita, korang rasa ok tak penyelesaian ni? Till then xoxo

Wednesday, 24 June 2015

Minion Movie Review

Assalam & hye,
Sape kat sini peminat karton? Sila angkat tangan haha dah tua-tua bangka pun suke karton aishhh... bukan ape, bukan kebudak-budakan ke ape cume saya suke tengok kartun sebab boleh gelak-gelak dan hilangkan tension huhu Semalam sempat merayap tengok Minion, bulan puasa pun sempat nak merayap, tak dapat tahan perasaan nak tengok Minion kuning-kuning comel tu T.T







see... comel gile minion ni, anyway movie ni best jugak, kelakar dan once again comel sangat =D cite ni tentang Kevin, Stuart & Bob yang mengembara nak cari tuan dia supaya dapat buat kerja-kerja jahat, so far tuan diorang ni semua tak kekal lama sebab diorang ni clumsy sampai terbunuh tuan sendiri huhu so bila takde tuan, semua minion ni jadi murung. Kevin dapat idea nak travel cari tuan yang betul-betul jahat. Then dia mintak tolong minion lain teman dia, so Bob dan Stuart pun ikut dia travel. Masa travel banyak sangat dugaan sampai dia jumpa satu family perompak yang bawak diorang ke markas penjahat kat Orlando, kat situ diorang kenal Scarlet Overkill dan nak jadikan Scarlet tuan mereka. Scarlet ambik diorang jadi partner and bawak diorang balik ke London, then dia bagi tugas curi mahkota Ratu England. Masa minion nak curi mahkota tu banyak la benda kelakar diorang buat... well kalo nak tau lebih lanjut, korang pergilah tengok kat mana-mana Gsc or mana-mana wayang terdekat. Untuk peminat Minion, cerita ni memang best huhu till then xoxo

Thursday, 18 June 2015

Ramadhan 2015

Asslamualaikum & Hye
Alhamdulillah, masih diberi kesempatan merasai bulan Ramadhan untuk tahun ini, syukur. Tahun ni 1Ramadhan jatuh pada hari Khamis, oleh kerana Selangor tak ambil cuti sempena 1 Ramadhan so kena bekerja seperti biasa T.T  seperti tahun lepas, tahun ni Bos saya bagi balik sejam lebih awal, so kami semua dibenarkan balik pukul 5 petang sepanjang Ramadhan, Syukur boleh balik awal dan masak untuk berbuka. Menu berbuka semalam, simple je saya buat Mee Sup, tapi gambar lupe nak snap huhu.Menu sahur hari ke dua pun simple jugak, taugeh goreng dan Ayam kicap. Oh lupe nak mention, Sahur hari pertama puasa saya terlewat bangun ade setengah jam je lagi nak abis waktu sahur, so ape lagi sempat goreng telur jelah huhu. Alhamdulillah hari ke dua puasa belum jejak lagi bazar Ramadhan, azam tahun ni nak masak sepanjang bulan Ramadhan, harap dipermudahkan amin.....

Monday, 1 June 2015

Copycat sendu T.T

Assalamualaikum & hye
Pernah tak korang, kalau beli ape-ape ade orang suke naw naw menirunye??? ciss bajet retiss sangat! Retis sendu boley lerrr muahahahaha..  Anyway pernah tak korang kalo beli baju ke buku ke ape-apelah yang korang suke pastu kau bagitahu seseorang sebab kau terlebih excited pastu esok luse orang tu beli menda yang sama or hampir sama dengan apa yang kau beli haha tak ke sendu sangat tu. Pelik betul, tak tahu la kan, maybe dia takde niat tak baik, cuma persoalannya kenapa perlu sama???  ke saya yang jakun sebab tak pernah jumpa orang camtu....haha stressss okbai....